Webdiving titel

 

 

 

 

 

 

Welkom

Hoesy uitlegAls duiker en gewezen duikschoolleider wil ik graag met anderen mijn ervaringen en kennis delen. Daarom ben ik jaren geleden lid van het redactieteam 'Hippocampus', het federatieblad van NELOS, geworden. Naast het schrijven van losse artikels met een voornamelijk technische inslag, heb ik ook een vaste rubriek 'Webdiving'. In deze rubriek verken ik samen met de lezer het internet vanuit het standpunt van de duiker. Overtuigd van het nut van het plaatsen van informatie op de electronische snelweg, liep ik een tijdje rond met de idee om zelf een site op te zetten. De symbolische duw om er eindelijk werk van te maken, kwam van mijn broer, zelf webmaster, geholpen door mijn 3* Instructeursverhandeling over soloduiken.

Beetje bij beetje probeer ik mijn site te verbeteren. Indien niet tevreden, graag je feedback! Een site is immers meer dan een mooie start, het is continu sleutelen aan de verbetering en het aantrekkelijk houden!

Ik hoop deze website beetje bij beetje op te bouwen tot een informatieve en gewaardeerde favoriet bij tal van duikers. In ieder geval zijn de resultaten bij het Googlen al veelbelovend (eerste op de lijst bij trefwoorden 'jeugdduiken' en 'beroepsduiken').

 

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

* indicates required

E-mail Format:

Powered by MailChimp

 

Reacties op de site

____

Beste Patrick ,

Mag ik u feliciteren met uw prachtige website, ik stond deze middag bij u in het atelier van "de Cois" en nieuwsgierig als ik ben ben ik eens gaan Googlen , ik ben wel voor een tijdje zoet tegen dat ik alles doorgenomen heb .

Vriendelijke groeten Freddy

____

Beste Patrick,

Ik zal me even voorstellen, ik ben Johny,heb gewerkt als inshore-duiker bij de firma Benelux Diving,(u wel bekend).  Ik heb er gewerkt zonder enige vorm van diploma of zo,dit is later allemaal begonnen,en ja inderdaad via ACEBE waar je dan ook lessen gekregen zult hebben over alle aspecten van het inshore-duiken.  Je hebt het allemaal mooi beschreven op je website,ik zelf wou het ooit ook op een site plaatsen,ik bedoel al mijn ervaringen en zo,maar het is er nooit van gekomen,het kost me gewoon té veel tijd.  Ik heb op die acht jaar een dikke 2000 duikuren gepresteerd,(dit is maar een gemiddelde,er werd immers toen nog niet gelogd).  Wel zal ik heel mijn leven, deze acht jaar koesteren,het is de mooiste en leerrijkste job die er bestaat,tevens ook de zwaarste.

De reden dat ik ermee gestopt ben was dat ik het niet meer kon opbrengen,het altijd maar werken voor een betrekkelijk karig loon(zeker geen loon naar werken) het gebrek aan een privéleven en sociale contacten.

Soms bloed mijn hartje nog hoor,heb nog steeds heel goede vrienden bij mijn ex-collega's,waar ik nog af en toe contact mee heb.  Sinds ik gestopt ben met beroepsduiken,duik ik alleen nog voor de fun,trek wat foto's,en ga vooral voor langere periodes op reis naar de Filippijnen.  In 1998 ben ik van het NELOS brevet 2ster-duiker naar het commerciële systeem van PADI overgegaan,deels omdat dit me meer mogelijkheden gaf om mijn duiken in de tropen te bekostigen (gidsen),sindsdien ben ik divemaster,maar heb niet de behoefte om andere mensen te leren duiken met dit systeem,dus het instructeurschap is niet voor mij weggelegd.

Eén ding nog,mijn ervaring als beroepsduiker heeft me wel een heel persoonlijke kijk op het sportduiken meegegeven,die héél dikwijls botst met regeltjes en systeempjes van federaties of organisaties allerhande die zich met duiken en opleidingen bezig houden.  Nogmaals,proficiat met je website,waar je een massa informatie op hebt staan.

Groetjes, Johny

Naar boven